Ahogy az egész kezdődött ... Cipruson
2011. június 25. írta: Írországi Utazók

Ahogy az egész kezdődött ... Cipruson

 Hogyan is született a Ciprusra költözés terve? Nos már régóta játszottunk a gondolattal, hogy délre költözünk. 7 ír nyár meggyőzött minket arról, hogy útnak induljunk. Előzetes úticéljaink között szerepelt Spanyolország, Gibraltár, Mallorca, de Ciprusra sohasem gondoltunk; egészen januárig, amikor is elkezdtünk beszélgetni Ciprusról. A pozítívumok között szerepelt, hogy angollal megértethetjük magunkat, délen van (ez sokat nyomott a latba :) ), közvetlen járat Pestről, finom görög/ciprusi ételek, szép tengerpartok - mi kell ennél több?! 

Márciusban teljes titokban - csak üdülni megyünk Ciprusra - eljöttünk körbenézni és házat nézni (amit bérelhetünk). Az utazás olyannyira jól sikerült, hogy úgy döntöttünk KÖLTÖZÜNK. 1 hónapunk volt rá, hogy felmondjunk, elküldjük a cuccainkat - egy részét haza, a másikat pedig Ciprusra, eladjuk a kocsit stb. Elég mozgalmas volt! Olyan gyorsan eltelt, hogy észre sem vettük. Már a Farewell Partynk is megvolt, ahol a legkedvesebb barátaink és munkatársaink búcsúztattak, már a "shipping company" is elszállította a cuccainkat. Má csak 2 bőrönd maradt és az üres apartman. Nagyon furcsa volt, de hatalmas izgalommal indultunk neki az új ciprusi életünknek, lezárult egy időszak és valami teljesen más, ismeretlen szakasza kedődött el.

Nem volt egyszerű otthagyni a barátinkat, remélhetőleg mindannyian meglátogattok egyszer, ugye Szilvi, Józsi, Györgyi, Norbi, Zsuzsi és István??? :)) Várunk ám benneteket!! Erősíteni kell a magyar tábort itt a sok angol között Peyiában:D

Innen indultunk: 

another cloudy day

 Ide érkeztünk: 

ciprus corella beach

A bejegyzés trackback címe:

https://ciprusi-utazok.blog.hu/api/trackback/id/tr493014011

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szilvi82 2011.06.26. 22:10:37

Naná, hogy meglátogatak benneteket! Készítsétek a vendégszobát! Addig is várom a további élménybeszámolókat! :-)

ittazidő 2011.07.10. 16:17:15

Fantasztikus emberkék vagytok! Igazi világpolgárok!
Remélem, minden tervetek, kitűzött céljaitok és álmaitok valóra válik majd ezen a gyönyörű szigeten!
Ezt kívánom:-)

ittazidő 2011.07.10. 16:21:20

Ilyen tengert Máltán láttam - gyönyörű!

nina881 2012.09.13. 07:14:05

sziasztok, en is itt elek cypruson, es lenne 1 kerdesem, a gyikokrol mit tudtok? tobszor lattam mar feher gyikot, momentan bent a lakasban..de nem talalok rola semmilyen infot..csak erdekelne hogy mi a neve es nem veszelyes e esetleg.

Írországi Utazók · http://www.reserva.blog.hu 2012.09.19. 22:39:53

@nina881: Szia!
Nem bántanak és nem veszélyesek, általában legyeket, pókokat fogyasztanak. Bár én sem szeretem őket, főleg nem a lakásban, de teljesen ártalmatlanok. Itt olvashatsz róluk többet (irónikus kicsit, hogy pont török gekkóknak hívják őket.)

hu.wikipedia.org/wiki/T%C3%B6r%C3%B6k_gekk%C3%B3

nina881 2012.09.20. 07:11:01

@Írországi Utazók: koszonom a valaszt, azt hiszem ezt a fajtat lattam..
süti beállítások módosítása