Paphos környéki látnivalók - Kathikas
2011. augusztus 20. írta: Írországi Utazók

Paphos környéki látnivalók - Kathikas

 A múlt héten Gábor szülinapját ünnepeltük és úgy gondoltuk, hogy kirándulunk egy kicsit a környéken, nem sokat, mert túl meleg van. Így indultunk el Kathikasba, ami 600m magasan fekszik és valószínűleg Paphos királyának egykori pihenő- és üdülőhelye volt. A mostanában zajló ásatások is ezt bizonyítják. A település neve azt jelenti, hogy "ülni". Itt tényleg lehet ücsörögni a falu terének kellemesen hűvös tavernájában. Itt még érezhetjük az igazi ciprusi falusi hangulatot, ami már annyira nem jellemző. A falu központjában található a 150 éves Miasszonyunk templom. Ha karácsonykor vagy húsvétkor látogatunk el ide, akkor különleges hangulatban lesz részünk.

A település egyébként szőlőtermelésről híres, ezt bizonyítják a falu körül húzódó szőlődombok is. 2 híres borászattal is büszkélkedik, ahol megnézhetjük, hogy hogyan folyik a bortermelés, van kóstolás is.

Jó kis tavernák a faluban és a környékén: Farm Yard Tavern, Araouzos Tavern, Yiannis, Imogens és a Petradaki. Még egy weboldala is van ennek az apró településnek.

Az elmaradhatatlan képek:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ciprusi-utazok.blog.hu/api/trackback/id/tr893167225

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ittazidő 2011.08.23. 20:57:01

Boldog születésnapot Gábor!
Ismét csodálatos képeket készítettetek:-)
süti beállítások módosítása