Anthestiria - Tavaszi Virág Fesztivál Cipruson
2012. április 12. írta: Ciprusi Utazók

Anthestiria - Tavaszi Virág Fesztivál Cipruson

Már tavaly májusban abban a szerencsében volt részünk, hogy megnézhettük a paphosi Anthestiria, azaz Tavaszi Virág Fesztivált. Nem kell akkora virágkarneválra gondolni, mint pl. a debreceni, de azért így is élvezhető volt.

A fesztivál leginkább abból állt, hogy a helyi óvodások és iskolások felvonultak a kis virágaikkal és dobálták azokat a nézőknek. Szinte egész Paphos megtelt büszke szülőkkel, nagyszülőkkel és rokonokkal. Mindenki szerette volna megnézni az apróságot, hogy mit "produkál" a felvonuláson.

Ez is természetesen nemzetközi volt, mint minden Cipruson: képviseltette magát a bolgár iskola, az orosz, az angol. Igazi nagy multikulti kavalkád volt. A ciprusi családok is felöltötték az ünneplőjüket, hiszen ilyen eseményre mindenkinek a legszebb és legdrágább ruháját kell viselnie (a ciprusiak szerint).

Az Anthestiria fesztiválokat egyébként Dionüszosz isten tiszteletére tartották, aki a bor és a mámor istene volt. A tavaszi időszakban éledt újra a lélek, a növényekkel és az egész természettel együtt, ezért is volt olyan fontos.

Néhány kép, ami a tavalyi paphosi fesztiválon készült május 29-én: 

Maga az Anthestiria elnevezés a görög virág szóból ered. Sok ciprusi településen tartanak ilyenkor virágpiacot és kiállítást is. Limassolban a turistanegyedben - Yermasoyia - nézhetjük meg a fesztivált, míg Paphosban a tengerparti sétányon Kato Paphosban.

 

IMG_4452

IMG_4425

IMG_4442

IMG_4435

IMG_4439

A bejegyzés trackback címe:

https://ciprusi-utazok.blog.hu/api/trackback/id/tr84387807

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása