Azok a gyerekszerető ciprusiak ...
2013. február 06. írta: Ciprusi Utazók

Azok a gyerekszerető ciprusiak ...

DSCF2559.JPGMint ahogy korábban már említettem van egy 9 hónapos kisfiunk, akit nagyon szeretnek a ciprusiak. Viccesen hangzik, de tényleg így van, no nemcsak a mi kisfiunkat, de más gyerekeket is szeretnek a helyiek. Nagyon gyerek- és családcentrikusak. Több édes történetet tudnék mesélni ezzel kapcsolatban, de akkor elég hosszú lenne a bejegyzés, inkább kiragadok egy párat.

Szüleim éppen látogatóban voltak nálunk, amikor bementünk egy étterembe ebédelni Pafoszon. A felszolgálók már az első pillanattól kezdve nagyon aranyosak és segítőkészek voltak és most jön a java. Ülünk és ebédelünk, amikor az egyik felszolgáló hölgy odajön hozzánk és kiveszi a férjem kezéből a kicsit és elviszi magával a konyhába. Körbehordozta a csöppséget, még a szakácsnéni is "megszorongatta". Simogatták, puszilgatták a fejét, nagyon jól elvoltak :) 

Biztos van, aki megrőkönyödik ezen, de ez itt Cipruson ez teljesen természetes. Ők így fejezik ki a gyerekszeretetüket. Már korábban felkészített erre angol barátnőm, aki szintén itt nevelte a fiait és gyakran történtek vele hasonló dolgok. Egyszer megtörtént vele, hogy a kisfia kint játszott a kertben és ő pedig bent volt, mikor kiment az udvarra megnézni a kicsit, csak hűlt helyét találta. Később kiderült, hogy a ciprusi szomszédasszonya emelte át a kerítésen a kisfiút, bevitte a konyhájába és mindenféle ciprusi finomsággal etette-itatta a kicsit. Ez néha a frászt hozza az emberre, de így kell elfogadnunk őket.

Bármerre járunk, bevásárlóközpont, posta, mindenütt találkozunk ciprusiakkal, akik megsimogatják a kisfiunk fejét, beszélnek hozzá. Még a szőrösszívű ciprusi hivatalnokok szíve is ellágyul egy mosoly vagy integetés hatására.

Írországban sokszor hallottuk, hogy étterembe nem engedtek be valakit, mert gyerekkel volt, na ez itt nem fordulhatna elő. Sőt! Imádják a gyerekeket és ezt nem rejtik véka alá.

Szerintem ez nagyon jó érzés, az ember szívesen nevel itt kisgyereket. Nem beszélve arról, hogy mennyi nemzetközi óvoda és iskola is van.

Aki gyerekekkel szeretne Ciprusra jönni, annak melegen ajánlom a szigetet, mert egy igazi családbarát nyaralóhely. A közelünkben fekvő Coral Bay Beach pedig egy nagy homokozó, ahol néha annyi homokvár van a parton nyáron, hogy lépni sem lehet :D

A bejegyzés trackback címe:

https://ciprusi-utazok.blog.hu/api/trackback/id/tr875066601

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása