Jó éttermek Paphos környékén - The Vineyard Taverna - Letymbou
2013. december 19. írta: Ciprusi Utazók

Jó éttermek Paphos környékén - The Vineyard Taverna - Letymbou

IMG_0993

Nem járunk gyakran étterembe, általában barátokkal, különles alkalmakkor (születésnap stb) vagy amikor éppen fórumtalálkozónk van. Egy angol nyelvű ciprusi fórumnak vagyok a tagja, ahol évente 3-4 alkalommal kilépünk a virtuális világból és személyesen is találkozunk (ez nem a "netes trollok" találkozóhelye). Mindig egy újabb éttermet próbálunk ki és mindig különböző településekre megyünk.

Hol tradicionális ciprusi taverna az ebéd helye, hol pedig az angol vendégszeretetet élvezzük. Most novemberben Letymbou-ba sodort minket a szél (ahol még eső is esett, évente 620mm eső esik, ami ciprusi viszonylatban soknak számít), ahol egy angol család (Charels és Debbie) üzemelteti a The Vineyard Taverna nevű éttermet.

A hely nagyon hangulatos, egy kis udvarban található a taverna kiülős része, éppen az apró ciprusi falu közepén, ahol bizony még meg-megnézik az arra járó "idegeneket". Családias hangulatban telt az ebéd, a kis N külön kényeztetést kapott az étterem egész stábjától :)

Az étterem árai teljesen elfogadhatóak, nem beszélve a sertéssültek méretéről. Az egyik fórumtársunk azt rendelt és bizony alig bírt megbírkózni vele. Még vegetáriánus menüjük is van, ami itt nem nagyon elterjedt, mert a ciprusi húsevő nép. Minden friss volt és finom, de a felszolgálás sem hagyott kívánnivalót maga után. (csak az 1 dolog van: én brownie-m jobb :P) Az biztos, hogyha a településen járunk legközelebb, akkor újra megebédelünk itt.

Letymbou egyébként egy pici falu Paphos-tól 14km-re, 380 méter magasságban fekszik az ún. bortermelő vidéken - wine villages. Nemcsak szőlő terem itt meg, hanem mandula, különböző citrusfélék, alma, körte, barack, szentjánoskenyér, olíva is.

Nagyon szerettünk volna a faluról is pár képet készíteni, de sajnos az eső elűzött minket, mert ott fent bizony már ősz volt. Míg itt lent nálunk a parton huszon fokok, ott fent már csak a 18-19 volt. Igazi őszi hangulatba kerültem utána :) Legközelebb képet is készítünk.

Még a Tripadvisor-on is 5 csillagot kaptak, well done, ahogy felénk mondják!

A bejegyzés trackback címe:

https://ciprusi-utazok.blog.hu/api/trackback/id/tr465665419

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása