Paphos környéki látnivalók - Paphos Zoo - képekkel megspékelve
2014. február 26. írta: Ciprusi Utazók

Paphos környéki látnivalók - Paphos Zoo - képekkel megspékelve

Mivel kisgyerekes család vagyunk, ezért gyakran járunk állatkertbe. Szerencsére a Paphos Zoo közelében lakunk, így kéthetente mindig ellátogatunk (éves bérletünk van). Lassan már betéve tudjuk az állatkert térképét :) de jól van ez így, lényeg, hogy a gyerkőc élvezze, meg persze mi is.

Gyerekes családoknak mindenképpen a figyelmébe ajánlom, mert sok érdekes állat van (bár az elefánt még mindig nem érkezett meg) és nagyon szép, rendezett az egész terület. Padokkal, szemetesekkel, gondozott kerttel. A kicsiknek van állatsimogató (Children's Farm), lehet póni vontatta kiskocsin lovagolni is. Egy biztos, a felnőttek is élvezni fogják pl. a papagáj show-t az amfiteátrumban (3 különböző időpontban van naponta). Sok fiatal párt láttunk és idősebbet is, akik nagy élvezettel nézik az állatokat.

A mi kedvenc állataink a fehér oroszlán, a kecskék (vagy "gótik", ahogy a kis N nevezi, mert lehet őket etetgetni), az óriásteknősök és természetesen a pónik. Imádom a lovakat, még Írországban kezdődött a "szerelem". 

Ez egyébként Ciprus legnagyobb állatkertje, ami korábban madárpark volt. Egy ciprusi úriember, Christos Christoforou alapította a madárparkot saját használatra. Hatalmas madárgyűjteménye volt és szerette volna őket egy arra alkalmas helyen "elszállásolni". Végül mégis úgy döntött, hogy megnyitja a parkot a nagyközönség előtt, mert szerette volna megismertetni különleges gyűjteményét a helyiekkel és a turistákkal is. Állatkerti formáját 3 év alatt nyerte el és 2003-ban nyílt meg a nagyközönség előtt. 

Van még az állatkertben egy hagyományosan berendezett ciprusi ház is, játszótér, kávézó, kis múzeum és étterem, ha megéhezik a család :)

Egész évben nyitva van, még hétvégeken és ünnepnapokon is. A téli időszakban (okt. 1 - márc. 31) a nyitva tartási idő: 09:00-17.00. A nyári időszakban ( ápr. 1-szept.30)  09:00-18:00. A belépő ára kicsit borsos:  € 15.50 felnőtteknek és € 8.50 gyerekeknek (2 – 13 éves öjj között). Az éves bérlet nagyon megéri az árát, nekünk 1 évre hármunknak € 85 volt, persze mi sokszor járunk oda.

Transzfer busz indul az állatkertbe Paphosról és más ciprusi városokból, csak előtte egyeztetni kell az állatkerttel a 26 813852-es telefonszámon. További info a Paphos Zoo-ról

Most pedig jöjjenek a képek:

IMG_1550.JPG

IMG_1595.JPGIMG_1548.JPGIMG_1525.JPG

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ciprusi-utazok.blog.hu/api/trackback/id/tr795834306

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása