Limassol látnivalók - milyen a város márciusban (szép képekkel)
2014. március 26. írta: Ciprusi Utazók

Limassol látnivalók - milyen a város márciusban (szép képekkel)

Ma szerencsénk volt egy egész napot eltölteni Limassolban (ez volt tulajdonképpen Gábor névnapi ajándéka) és ha már ott jártunk, akkor illik egy kis beszámolót is írni a városról. Igaz, még nincs itt az igazi turistaszezon, de már vannak azért látogatók a világ különböző pontjairól. Hallottunk spanyolokat, dánokat, hollandokat, tehát éled a város.

Az idő már szerencsére egyre jobb és kellemes hőmérsékletben lehet sétálni a városban. Kisgyerekkel nyáron nem valószínű, hogy ennyit tud menni az ember napközben, pont a meleg miatt. Szerintem tavasszal sokkal élvezetesebb Cipruson ilyen városnéző túrákra indulni. A hőmérséklet ma pl. 20-21 fok körül mozgott, de ennél persze sokkal többnek érződött. Arra azonban készüljetek fel, hogy ilyenkor Limassol is kicsit "huzatosabb" a tenger felől fújó szél és a magas épületek miatt. 

Az a jó még a márciusi (és általában a tavaszi kirándulásokkal), hogy a legtöbb látványosságot nyugodtan lehet megnézni és nem jön a 100 tagú japán turistacsoport :) Kevesebben vannak az éttermekben, lehet még mozdulni a városban és kicsit még minden nyugodtabb, az amúgy is pörgős nagyvárosban. Nem csoda, hogy pörög, hiszen Ciprus második legnagyobbb városa és több mint 100 ezren laknak itt. 

Szóba elegyedtem egy idősebb holland hölggyel, aki először jár Cipruson és már most imádja a helyet. Amikor elmeséltem neki, hogy mi itt élünk, kicsit irigykedve megjegyezte, hogy igaz, hogy náluk szépek a tulipánok, de ez az időjárás azért sokkal jobb, mint náluk otthon Hollandiában.

A képekből is kiderül, hogy a nap száz ágra sütött a nap:

IMG_2238.JPG

IMG_2239.JPG

IMG_2241.JPGAz esernyő felénk csak a nap ellen kell :)

IMG_2285.JPG

Folyt. köv ...

A bejegyzés trackback címe:

https://ciprusi-utazok.blog.hu/api/trackback/id/tr905880418

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása