Hidegrekord Cipruson - ilyen hideg nem volt az elmúlt 15 évben
2013. december 12. írta: Ciprusi Utazók

Hidegrekord Cipruson - ilyen hideg nem volt az elmúlt 15 évben

Nem lakunk 15 éve itt, viszont megkérdeztem Cipruson élő ismerőseimet és ciprusiakat is, hogy tapasztaltak-e már ilyen hideget decemberben Cipruson. A válasz a "nem" volt, ugyanis az elmúlt 10-15 évben nem volt ilyen hideg a mediterrán szigeten. Ne számítsuk be a Troodos hegységet, mert ott gyakran röpködnek a mínuszok ilyenkor is, de az éghajlat hegyvidéki, tehát az teljesen más kategóriába tartozik.

Ma este például hózápor volt Nicosiában, nem is olyan rossz. A hegyekben pedig a hó több falvat elzárt a külvilágtól.

Néhány ismerősöm átélte, hogy Kato Paphoson esett a hó vagy hogy a hajójukról le kellett tisztítani a havat, de szerencsére ez ritka dolognak számít itt. Nem is lenne itt semmi gond, ha a házak kellő képpen szigetelve lennének - egyáltalán nincs szigetelés - vagy lenne bennük rendes fűtés (az utóbbi szintén nincs).

A ciprusi ingatlanok egyik árnyoldala, hogy kispórolták belőlük a szigetelést (pár száz eurós tétel lett volna) és a fűtést is, hiszen Cipruson "mindig meleg van". Ami viszont nem igaz, mert ugyan 7 évet Írországban éltünk, de még életünkben nem fáztunk úgí, mint tavaly januárban vagy most decemberben. Erre a télre már jobban felkészültünk, szőnyegeket, függönyöket vásároltunk, tehát téliesítettük a házat, de így sincs benne hőség.

Egyetlen megoldás van: érdemes befektetni palackos gázkonvektorba, mert az tényleg jó meleget csinál és nem olyan drága, mint az áram. Meleg pizsama, meleg köntös, vastag zoknik még éjszakára is. Kitartás mindjárt itt a nyár és akkor meg egy kicsit visszasírjuk a frissebb  és hűvösebb levegőt :)

Hózápor a nicósiai GSP stadion felett - 2013.december 12.

imagefull-28.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://ciprusi-utazok.blog.hu/api/trackback/id/tr265688877

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása