Ciprusi látnivalók - Agios Neofytos kolostor
2011. szeptember 11. írta: Írországi Utazók

Ciprusi látnivalók - Agios Neofytos kolostor

 A múlt hétvégén ismét kirándultunk és nem is kellett messzire menni, hiszen csak Paphos-tól 10 km-re található Agios Neofytos kolostort látogattuk meg. 

A következőt találtam a kolostorról a Visitcyprus oldalán:

Az Agios Neofytos kolostor történetét alapítójának, a ciprusi remete és író Neofytosnak az önéletírása részletesen tartalmazza. Egy akkoriban elhagyatottnak számító helyen, a Pafostól 10 km-re északnyugati irányban található festői völgyben épült. Az „Egkleistra”, a kiegészítő épület, melyet a remete a 12. században vájt ki a hegy oldalából, a 12. és 15. század talán legszebb bizánci freskóit tartalmazza. A későbbi kolostortemplom több 16. századi, csodaszép poszt-bizánci ikonnak ad otthont, és ugyanott egy nagyon érdekes egyházi múzeum is található.

Egész évben lehet látogatni a kolostort, a belépő 1 euró/fő.

Ezeket a képeket készítettük ottjártunkkor:

IMG_5070

IMG_5058 IMG_5065 IMG_5061

IMG_5066 IMG_5064

A bejegyzés trackback címe:

https://ciprusi-utazok.blog.hu/api/trackback/id/tr173217560

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ittazidő 2011.09.11. 21:13:51

Szépség, csend és nyugalom. Ez jut eszembe, ahogyan a képiteket nézem.
Nem volt sok turista, amint látom. Csodálatos!
süti beállítások módosítása