Már negyedjére rendezték meg a Statos-Agios Fotios falunapot, ahová természetesen mi is ellátogattunk szüleimmel együtt, akik itt nyaraltak nálunk. Ha hiszitek, ha nem, de a fesztivált sajnos ebben az évben elmosta az eső. Elég hihetetlen volt számunkra is, de ilyesmi is előfordul itt Cipruson.
Az eső előtt azonban alkalmunk volt körbenézni, fotózgatni és végigkóstolni azt a sok finom ciprusi ételt, gyümölcsöt és édességet, amit a helybéliek készítettek és termeltek meg.
Maga a falu 1000 méteren fekszik, így kellemesebb a hőmérséklet, mint itt lent a parton. Az ott elők elsősorban gazdálkodásból élnek, bortermeléssel foglalkoznak (volt borkóstoló is) és a mai napig nagyon sok tradícionális ciprusi finomságot készítenek, ami családunk legfiatalabb tagja is előszeretettel kóstolgatott. Mondjuk azt, hogy végigevett mindent :)
Nekem az tetszett a legjobban, hogy egy kicsit bepillanthattunk a falu életébe, abba, hogy a helyi nénik, hogyan készítik el a felénk már alig ismert ciprusi ételkülönlegességeket.
Sok régiséget is kiállítottak, de megnéztük azt is, hogy hogyan készítik a hagyományos fonott tetejű széket vagy a szépen díszített nyerget, amit régen az öszvérekre tettek.
No de nem szaporítom tovább a szót, jöjjenek az ott készített képek: