Ciprus strandjai - Limassol strandjai
2014. június 18. írta: Ciprusi Utazók

Ciprus strandjai - Limassol strandjai

Kedves barátnőm, Melinda már rágta a fülem, hogy mikor kezdődik a sorozat a ciprusi tengerpartoktól. Voilá, már indul is és kezdjük a limassol-i strandokkal :)

Amit érdemes tudni Limassol strandjairól, hogy a legtöbb nagyon könnyen megközelíthető. Akár gyalog, busszal vagy autóval. Nincsenek elrejtett helyeken. Sőt, a legtöbb a városközpontban található. A homok ugyan nem a legfehérebb itt, inkább szürkésebb színe van vagy lehet köves is, viszont a tenger errefele nagyon sekély, így kisgyerekes családok is bátran látogathatják, mert teljesen biztonságos. Az 5km hosszú turistaövezet, ami a tengerpart mentén található, tömöríti szinte az összes jó strandot, na meg éttermet, hotelt és bárt (mert azokból is van ám itt bőven, választékban nincs hiány). Maga a tengepart 16km hosszú, ahol számos öböl van, ami természetesen alkalmas úszásra és aki szereti, az horgászhat is.

Jöjjenek a strandok!

Lady’s Mile Beach

1173800_364553356981664_1021540773_n.jpg

Nagyon szép tengerpart, a tenger itt is nagyon sekély és tökéletes kisgyerekes családoknak is. Én személy szerint nagyon szeretem az ilyen partokat, mindig biztonságosabbank tartom. Nagyon közel van a városközponthoz, csak egy 10 perces autóút (4km-re nyugatra található Limassoltól). Van a part mentén pár taverna, de árnyékot nem igazán adnak, így ha valaki itt szeretne ebédelni érdemes bepakolni a strandtáskába egy fejfedőt is és naptejet (de szerintem ezt egyébként is magatokkal hozzátok).

Kourion Beach

6822680751_b0048026dd_z.jpg

Ez a strand Páfosz és Limassol között található félúton (20km-re nyugatra Limassoltól). Nagyon szép hely, főleg, hogy a strandolást egybeköthetitek a Kourion Régészeti Park meglátogatásával. Nagy melegben nem túl jó ott nézelődni, akkor inkább irány a beach :) Ellentétben az előző stranddal, ez nem a legnyugalmasabb vizű. A hullámok itt nagyobbak lehetnek, viszont pont emiatt sokan vitorláznak itt, de ki lehet próbálni a sárkányrepülést is, de ha nem vágytok ilyen izgalmakra, akkor csak szépen lebarnultok a tengerparton :) Ha busszal érkeztek, akkor a 91-es számút kell keresnetek Limassolban.

6822654619_7736e3b057_z.jpgA kép márciusban készült, elég nagy hullámok voltak és persze ekkor még nem is fürödtek itt a tengerben.

Governor's Beach

6822893623_ffb992867b_z.jpg

 

Őszinte leszek, Nekünk ez a tengerpart nem igazán jött be. Sajnos gyárak közelsége miatt elveszti a hely a varázsát.

A tengerpart itt szintén sekély és szép homokos. 30km-re található Limassoltól. Lehet is úszni vagy éppen könnyűbúvárkodni (milyen szép magyar kifejezés a snorkeling-re), hajózni, horgászni vagyis szinte mindent. Ha megéheztek, akkor üljetek be az egyik árnyékos tavernába, ami szintén a part mellett található, a csodálatos kilátás természetesen garantált.

6822891987_19806c6691_z.jpgGondolom Ti is látjátok, amit én a háttérben. Kémények tömkelege :(

 

Pissouri Beach - Bay

3985271870_f95e8b578d_z (1).jpg

Pissouri Bay Páfosz és Limassol között fekszik, nagyon közel Cape Aspro-hoz és a híres Aphrodite sziklájához. A strand itt is homokos és a part közelében kiváló éttermek sorakoznak. Mi voltunk itt, tényleg jó helyek. Búvárkodni is lehet itt.

A következő kékzászlós strandok találhatók Limassol környékén:

  • Kalymnos Beach Pentakomo
  • Panagies/Aora, Pyrgos 
  • Pissouri Beach, Pissouri
  • Santa Barbara, Loures, Vouppa, Aphrodite, Onisilos, Armonia
  • Castella Beach, Agios Tychonas 

 

Fedezd fel Ciprus csodálatos tájait >>

Szálláshelyek Limassolban >>

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ciprusi-utazok.blog.hu/api/trackback/id/tr866369643

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása