A limassoli autómúzeumban jártunk - ciprusi látnivalók
2015. május 21. írta: Ciprusi Utazók

A limassoli autómúzeumban jártunk - ciprusi látnivalók

Limassol a szívünk csücske, szeretünk a városban kirándulni. Márciusban is ott jártunk, Gábor névnapját ünnepeltük. Egy kis meglepetésem volt a fiúk számára, hova is menjen máshova az ember két "férfi családtaggal", mint a limassoli autómúzeumba.

img_4389.JPG

A múzeum munkatársai nagyon kedvesek voltak, mert ugyan aznap nem volt hivatalosan nyitva a múzeum, nekünk mégis kinyitották és meséltek is a múzeum történetéről. 1000 négyzetméteres épületben helyezték el a szebbnél-szebb autókat Limassol, Ypsonas nevű városrészében. Magát a múzeumot, Dimi Mavropoulos ciprusi rally bajnok alapította, aki számos ciprusi és nemzetközi versenyt is nyert. 

img_4458.JPG

A legrégebbi autó a múzeumban a Ford "T" Roadster 1912-ből, ami 102 éve úton van. A legújabb autó pedig 2014-es. A sétánk során végigkísérjük az autók történelmét, változását és fejlődését is. Mavropoulos úr 70 történelmi autót adományozott a saját gyűjteményéből a múzeumnak.  

img_4391.JPG

Különleges autóknak is otthont ad a múzeum. Ezek közé tartozik egy különlegesen felszerelt Cadillac, amit az USA kormánya adományozott III. Makariosz elnöknek 1977-ben. Golyóálló az egész autó, az ablakok is (nem is nyithatóak), speciális légkondi van benne, ami még a mérges gázokat is kiszűri. Igazi monstrum, 4.2 tonnát nyom.

img_4418.JPG 

Mr. Bean minije is feltűnik a múzeumban, még a híres macija is. A "Vaslady", Margaret Thatcher elnöki autója is a kiállított autók között van, egy Rover P5-ös.

img_4415.JPG

Aki szeretne itt egy klasszikus autóban utazgatni, arra is lehetőség van, lehet söfőrrel együtt bérelni. Esküvőkre is bérbe adják őket. 

Ciprus egyetlen autómúzeuma egy igazán különleges hely, ahová mindenképpen érdemes ellátogatni, ha a városban járunk. 

img_4420.JPG

Belépő ára: 7 euró felnőtteknek (ezt a díjat az autók fenntartására fordítják). Térkép, hogy könnyebben megtaláljuk a múzeumot

Nyitvatartás: 
Télen: szerdán, szombaton és vasárnap 10.00-17.00 óra
Nyáron: szerdán, pénteken, szombaton és vasárnap 10.00-18.00 óra között

Az én kedvenceim:

img_4401.JPG

img_4403.JPG

wett_tipps.jpgAutóbérlés Limassolban >>

Szálláshelyek Limassolban

A bejegyzés trackback címe:

https://ciprusi-utazok.blog.hu/api/trackback/id/tr537480188

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása