Ciprus nevezetességei - Kourion
2012. május 10. írta: Ciprusi Utazók

Ciprus nevezetességei - Kourion

Szerencsénk volt ellátogatni Kourionba is, ami Limassoltól 19km távolságra fekszik. Ez Szalamisz után a legnagyobb régészeti terület Cipruson. Az ásatások egy hatalmas területen húzódnak, egy magaslaton, ahonnan csodálatos kilátás nyílik az egész környékre, különösen a tengerpart szikláira.

Gyönyörű mozaikok találhatók Kourionban, az Achilles és a Gladiátorok házában. Egy hatalmas keresztény bazilika maradványai is előkerültek itt. Nekünk nagyon tetszett a görög-római színház, amely egykor 3500 néző befogadására volt alkalmas. A színház mellett lehetett megnézni Eusztoliusz házát, amely szintén nagyon szép mozaikokat rejt.

Nagyon sok régészeti leletet Luigi Palma di Cesnola, egykori amerikai konzul, szállítatott el az USA-ba. A mai napig is meg lehet nézni a kourioni régészeti leleteket a Metropolitan múzeumban.

Szerintem mindenképpen ide ellátogatni, ha Cipruson jársz. A belépő 1.70EUR/fő, ami igazán méltányos ár. Kényelmes cipőt húzzunk, mert sokat fogunk gyalogolni!

Néhány ott készített képünk:

IMG_4191

IMG_4182

IMG_4184

IMG_4192

A bejegyzés trackback címe:

https://ciprusi-utazok.blog.hu/api/trackback/id/tr274300498

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása