Látnivalók Paphoson -Tombs of the Kings
2012. február 14. írta: Írországi Utazók

Látnivalók Paphoson -Tombs of the Kings

Bejegyzés alcíme...

Paphos egyik legérdekesebb látnivalója a Tombs of the Kings, azaz a Királyok sírjai. Amikor arra jártunk megtudtuk, hogy királyokat nem igazán temettek ide, hanem csak nemeseket, de ettől függetlenül érdekes látnivaló.

Nyáron semmiképpen sem ajánlom, hogy meglátogassátok, mert 40 fokban nem nagyon élvezhető, mi március végén jártunk ott és igazán kellemes volt. Mindent szép zöld fű borított - ami Cipruson nagyon ritka - pipacsok a fűben és a háttérben a gyönyörű kék Földközi-tenger. Gyíkok amerre a szem ellát, már tavasszal is szeretik magukat a köveken süttetni.

Az ie. 4. századból származó sírokat az 1970-es években kezdték feltárni Dr. Sophocles Hadjisavvas vezetésével. Számos sír rejt szép dór oszlopokat és freskókkal borított falakat. A Tombs of the Kings egyébként az UNESCO Világörökségi listáján is szerepel.

A belépő 1.70 euró/fő, szerintem igazán megéri a pénzt. Érdemes kényelmes cipőt húzni, mert elég hatalmas területen húzódik.

Egy pár kép, amit ott készítettünk:

 

IMG_4083 IMG_4067 IMG_4063 IMG_4054 IMG_4057 IMG_4075 IMG_4066

A bejegyzés trackback címe:

https://ciprusi-utazok.blog.hu/api/trackback/id/tr354106172

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása