Ciprusi látnivalók - Aphrodité sziklája
2012. február 22. írta: Ciprusi Utazók

Ciprusi látnivalók - Aphrodité sziklája

Aphrodité sziklája -görögül Petra Tou Romiou - szintén Paphos körzet látnivalói közé tartozik. Nagyon népszerű turistalátványosság. A mítosz szerint itt lépett partra Aphrodité. A mítosz szerint akkor született, amikor Kronosz kardjával kasztrálta apját, Uranoszt. Ettől a tenger habot vert és hullámzott, és a habokból kagylóhéjon kelt ki Aphrodité, akinek szépsége elvakította az Olümposzt. Az istennő neve is születésére utal, hiszen az „aphrosz” szó görögül habot jelent.

Tényleg csodálatos hely és romantikus múltja miatt nagyon sok szerelmes keresi fel. Az a szokás, hogy a parton található kövekből kirakják a szerelmesek egymás nevének kezdőbetűit. Lehet fürödni is, már amikor a tenger engedi, mert néha nagyon hullámzik errefele. Magára a sziklára nem szabad felmászni.

Magához a sziklához egy kis alagúton lehet átjutni. Van egy kis szuvenírbolt az út másik oldalán. Az Aphrodite Hills resort nem messze található innen.

----------------------------
Autóbérlés Cipruson>>
----------------------------

Ha Aphrodité, akkor Himnusz Aphroditéhez:

„Zengem az istennőt, aki Kyproszban született: ő
mézes ajándékot hoz a földre, örök mosolyával
isteni arcán, és kifakasztja a vágy bimbóit.

Üdvözlégy, gyönyörű gyönyöröknek asszonya! add meg
a szerelemgyújtó dalolásnak drága hatalmát:
minden isten előtt teneked zendüljön az ének!”

Képek, amelyeket a sziklánál készítettünk:

 

IMG_4117 IMG_4114 IMG_4134 IMG_4118 IMG_4143 IMG_4119

A bejegyzés trackback címe:

https://ciprusi-utazok.blog.hu/api/trackback/id/tr1004172900

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása