Túraútvonalak Cipruson
2012. március 29. írta: Ciprusi Utazók

Túraútvonalak Cipruson

Ciprus nemcsak a szép strandjairól híres, hanem jó kis túra útvonalairól is. Ha lehet, azért nem nyáron induljatok neki egy 7km-es túrának, hanem inkább tavasszal - mondjuk márciustól május végéig, utána már elviselhetetlen lesz hőség.

Ez a túraútvonal Aphrodite Baths (Afrodité fürdője) mellől indul az Akamas félszigeten, ami egyébként nem tartozik az izgalmas ciprusi látnivalók közé, szerintem maga a túra sokkal több szépséget rejt, mint az a parányi vízesés, amit Afroditéről neveztek el. 7km hosszú és kb. 3-5 órát vesz igénybe az egész, attól is függ, hogy milyen tempóban haladunk. A túra kezdetét egy "walking trail" elnevezésű tábla jelzi.

Érdemes kényelmes cipőben nekiindulni a túrának, mert helyenként elég göröngyös az út, sok helyen megteszik hatásukat a tavaszi esők és kimossák az utat.

A túra felét egy hatalmas fa jelzi és egy pad, itt egy kicsit megpihenhetünk. A kilátás mindenütt csodaszép, nagyon festői az egész útvonal.

Szerintem az ott készített képeink is magukért beszélnek - 2011 március végén jártunk ott:

IMG_4000

IMG_4009

IMG_4013

IMG_4028

IMG_4022

IMG_3995

Számunkra elég kiábrándító volt az Aphrodite Baths, jól mutatja ezt az utolsó kép is. Ha csak ez lenne itt, akkor nem lenne érdemes ennyit autózni.

A bejegyzés trackback címe:

https://ciprusi-utazok.blog.hu/api/trackback/id/tr334347671

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása