Limassol látnivalók - Limassol vár
2014. április 09. írta: Ciprusi Utazók

Limassol látnivalók - Limassol vár

Ha már Limassolban jártunk, akkor egy kis városnézés "kötelező" volt a családnak. A kis N-nel egyezséget kötöttünk: ha megnézzük a várat, akkor utána megyünk a "beach-re", mert ugye az a kedvence :)

A vár közelében parkoltunk le, ami nem egyszerű, de azért kivitelezhető. A parkolási díjak teljesen elfogadhatóak: 6 óra parkolás csak 4 euróba kerül, ami szerintem európai viszonylatban is rendben van.  

A vár, tulajdonképpen egy kő erőd, ami a 13-dik században építettek és ami manapság egy középkort bemutató múzeumnak ad otthont (Cyprus Medieval Museum - nyitva tartási idő: kedd-szombat 9-17 óra, vasárnap 10-13, belépő:4.50 euró felnőtteknek). Szép sírköveket láthattok itt, amelyeket hihetetlen, de épségben megmaradtak, valamint lovagi páncélokat is meg lehet csodálni, ami a hozzáértő fegyverkovácsok keze munkáját dícséri. 

A bástyára mindenképpen érdemes felemenni, hiszen a kilátás pazar innen az egész városra és a tengerre is. A vár környéke a turisták egyik kedvenc találkozóhelye is. Körülötte számos hangulatos étterem és kávézó található. Sok girbegurba kis utcácska is fut a városnak ebben a részében; itt volt ugyanis a török negyed. A nagymecset (Cami Kebir), ahová a mai napig járnak a hívők. Nem muszlimok is látogatják, mi sajnos imaidőben értünk oda és akkor természetesen nem látogatható. Ugyancsak ebben a negyedben ellátogathattok a  török fürdőbe is, ami még most is működik.

Most pedig jöjjenek az elmaradhatatlan képek:

egy kis borzongás :)

IMG_2166.JPG

IMG_2176.JPG

IMG_2188.JPG

IMG_2221.JPG

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ciprusi-utazok.blog.hu/api/trackback/id/tr226003518

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása