Ciprus strandjai - Lara Bay
2014. július 01. írta: Ciprusi Utazók

Ciprus strandjai - Lara Bay

6186111429_96069f723e_z.jpg

Ha eleged van a zsúfolt strandokból, a tömegből, akkor irány Lara Bay az Akamas félszigeten. Ez nem a tipikus strand, itt csak nomád körülmények vannak. Nincs étterem, bár, szuvernír bolt, de pont ezért szép és különleges.

Több kilométeren keresztül csak a homokos part vár, a sekély és kristálytiszta víz valamint a teknősök. Igen, jól hallottátok teknősök, hiszen ez a költőhelye a cserepes teknősöknek. Azért is ilyen fontos a környezetvédőknek ezt a partszakasz és pont ezért nem lehet még napernyőt sem leszúrni bizonyos helyeken. 

Legjobb terepjáróval meglátogatni ezt a partvidéket, hiszen út sem igazán van, de mindenképpen megéri a fáradtságot, hiszen gyönyörű hely.

A pletykák szerint közel-keleti üzletemberek már felmérték itt a terepet és arról is volt szó, hogy szállodákat szeretnének építeni itt, de szerencsére a környezetvédők erősebbek voltak. Mi mindenesetre nekik szurkolunk, maradjon meg csak úgy az utókornak, ahogy van, mert így tökéletes.

Most pedig jöjjön pár kép a strandról:

4933878709_9570f4b949_z (1).jpg

Itt szerencsére még nem sorakoznak a fizetős napernyők.

2533572452_e74d9b009c_z.jpg

Háttérben St. George

20040825-mini_turtle.jpg

Ilyen kis édes teknősökkel találkozhattok arrafele :) Ugye milyen édes?

lara-bay-turtle-conservation (1).jpg

Iyenekkel védik a teknősök fészkét és megkérnek rá, hogy ne zavarjuk őket.

Fedezd fel Ciprus különleges látnivalóit >>

Itt megtalálod a megfelelő szálláshelyet Cipruson

A bejegyzés trackback címe:

https://ciprusi-utazok.blog.hu/api/trackback/id/tr256465273

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása