Ciprusi strandok
2011. július 30. írta: Írországi Utazók

Ciprusi strandok

 Én elsősorban a Paphos környéki strandokról tudok mesélni. Nekem szinte mindegyik bejön. Itt csak homokos partok vannak, nem nagyon hosszúak, de nagyon jók.

2 kedvenc strandom van a környéken, az egyik Corellia Hotel melleti strand, ami most főszezonban kicsit zsúfolt, de azért elviselhető. Főleg kisgyerekes családok látogatják előszeretettel. A víz sekély és kellemesen meleg, bár én már akkor is belementem, amikor még csak 19 fokos volt. A strand kékzászlós, lehet napágyakat/napernyőket bérelni (2 euró/ágy). Egész messzire be lehet úszni, sőt van egy hullámtörő szikla is, ahová sokan előszerettel felmásznak. 

A másik kedvenc strandunk a Lemba Community Beach - ez pont azért tetszik, mert sokkal nyugisabb, mint az előző. Nincs olyan óvoda jellege, mint az elsőnek:)

Bár a hullámtörő az utóbbinál hiányzik, eléggé hullámzik arrafele a víz és vigyázni kell az ún rip current-ekre (rip áramlatokra), amelyek kivihetik az úszókat a nyílt vízre és nem érdemes ellene küzdeni, azaz árral szemben úszni, mert akkor kifáradhatunk és megfulladhatunk. A Wikipédia nálam jobban elmagyarázza ezt 

Egyébként ezen a tartják a környék legjobb beach party-ját:) Sajnos, most, hogy áramellátás problémák vannak a szigeten, a generátorok máshova kellettek és a partik is elmaradtak.

Ezenkívük a környéken van még a Coral Bay Beach, ami régen csodálatos korallszínben pompázott, sajnos mostmár nem, viszont a víz itt a legmelegebb. Egyik felét már túlzsúfolták napágyakkal, a másik felében még lehet lerakni törülközőt és saját napernyőt, ott viszont nem igazán tisztítják a homokot - sok benne a cigarettacsikk stb.

A híres akamasi Lara Beach-en még nem jártunk, bár már sokat hallottunk róla, ott költenek a nyári időszakban a teknősök, így az természetvédelmi terület (még!!). Ki tudja, hogy a ciprusi építési vállakozók mikor teszik rá a kezüket és alakítják át ott teljesen a tájat:(

És jöjjenek a képek:

Lemba Beach

A Corellia Beach Hotel melleti strand - örök kedvencem:

A bejegyzés trackback címe:

https://ciprusi-utazok.blog.hu/api/trackback/id/tr93112284

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása