Ciprusi látnivalók - ciprusi kolostorok
2012. június 21. írta: Ciprusi Utazók

Ciprusi látnivalók - ciprusi kolostorok

Ha Cipruson járunk, biztos hogy előbb-utóbb egy kolsotorba botlunk. Számtalan nagyon jó állapotban megőrzött kolostor van a Troodos-hegységben. Hozzá kell tenni, hogy ezek működőek, a szerzetesek ott élnek és dolgoznak. Emellett sok kolostor található Ciprus egész területén, Paphos környékén is.

Amikor egy Paphoshoz közeli kis faluban falunapokat tartottak, akkor a Chrysorrogiatissa kolostorba botlottunk.

Kirándulás a Chrysorrogiatissa kolostorban

A Chrysorrogiatissa kolostor festői helyen fekszik a Paphos környéki hegyekben. A nyugalom szigete. A kolostor udvarán szebbnél-szebb virágok. Mi is meglátogattuk egy meleg őszi délutánon. 

Szép freskók díszítik már a templom bejáratát is. Egyébként az környékben élők és a szerzetesek is szőlőtermesztéssel foglalkoztak. A kolostor területén megnézhetjük a Monte Royia Winery-t, azaz pincészetet is. Az már látszik, hogy nem túl gyakran használják, de mindenképpen érdemes megnézni.

A képek szerintem magukért beszélnek:

 

IMG_5231 IMG_5233 IMG_5234 IMG_5235 IMG_5236 IMG_5237 IMG_5238 IMG_5239 IMG_5241 IMG_5242

A bejegyzés trackback címe:

https://ciprusi-utazok.blog.hu/api/trackback/id/tr874316781

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása