Van egy különleges trópusi gumós zöldség, amit a ciprusi konyha előszerettel használ, ami nem más, mint a kolokasi vagy más néven taro. Nem helyi "találmány", hiszen a dél-indiai, délkelet-ázsiai konyha is felhasználja ezt a különleges növényt, ami nyersen mérgező. Már a rómaiak is fogyasztották, hasonló funkciót töltött be, mint a burgonya.
Igen, jól hallottátok addig mérgező, amí meg nem főzik, érdemes a főzésnél egy csipet szódabikarbónát hozzáadni, így a méreg - kalcium oxalát - szinte teljesen eltűnik. A ciprusi tradícionális konyhában általában a sertésből és marhahúsból készült pörköltfélék köreteként szokták fogyasztani. Nekünk még nem volt hozzá szerencsénk, viszont a szomszédunkban van egy kert, ahol ezt a növényt termesztik. Hatalmas óriás lapulevélhez hasonló levelei vannak, ami gyakran hasonlítanak "elefánt fülekhez". Nagyon hangos ciprusi szomszédok több napon keresztül takarították be októberben és novemberben.