Páfoszon az állatmenhely nyílt napján jártunk
2013. április 10. írta: Ciprusi Utazók

Páfoszon az állatmenhely nyílt napján jártunk

A mostani blogbejegyzésem nem a megszokott turista látványosságokról és a ciprusi életről szól, hanem a "hontalan" kutyákról, macskákról, szamarakról, lovakról és egyéb állatokról, akiket a Paphiakos elnevezésű állatmenhely önkéntesei tartanak életben itt Cipruson. Egyik jó barátunk, volt szomszédunk is náluk dolgozik, így ismerjük, hogy nap mint nap, milyen áldozatokat hoznak ezekért az állatokért. Sok adományra szorulnak és köszönhetően a helyi angol közösségnek meg is kapnak.

Nekünk is megváltozott az életünk mióta a kisfiunk megszületett, addig beach partykra jártunk, most pedig a menhely nyílt napjára járunk, hogy megszerettessük az állatokat családunk legfiatalabb tagjával is. Hozzá kell tennem, hogy mindent megsimogattatunk vele a 4 napos kisszamártól a lovakig, nagyon élvezte.

No, de visszakanyarodva a nyílt napra. Szomorú éllatsorsokat ismertünk meg. Például Sorrow-t (fájdalom) nevű vadászkutyát, akit felmetszettek a mellkasától a nyakáig (ne kérdezzétek, hogy ki az a pszichopata), aki ilyet tesz. Több komoly műtéten esett és nagyon sok fájdalmat élt át, de szerencsére életben maradt és annak ellenére, hogy sokan örökbe szerették volna őt fogadni, a Paphiakos megtartotta őt a menhely "nagykövetének". De ott volt Katie, az apró, 6 hónapos Yorkshire Terrier, aki egy autóbaleset során elveszítette az egyik lábát és lehet, hogy még egy lábát el kell távolítani. Olyan kis édes volt, mindenkinek könnyet csalnak a szemébe ezek a történetek.

A belépő 2 euró volt fejenkén, aminek fejében mindenki kapott egy kis zacskó csemegét, amit szétoszthatott az állatoknak.

Sorrow és Katie találkozás - a két kis árva

IMG_8091.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://ciprusi-utazok.blog.hu/api/trackback/id/tr605215814

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása